Καρναβαλικοι

Posted On By XanthiaTravelGuide

Πολιτιστικός Σύλλογος Θάμυρις

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Βουλγαροκτόνου 35, Ξάνθη
Τηλέφωνο: 6930457457

Email: thamirisxanthi@gmail.com

Ιδρύθηκε το 1993. Από την ίδρυσή του και μέχρι το 2015 η δράση του είναι καρναβαλική και συμμετέχει στις γιορτές Παλιάς Πόλης. Το 2016 μετατρέπεται σε πολιτιστικό σύλλογο και έως σήμερα συμμετέχει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με πρώτο στόχο την διάδοση της παράδοσης. Μετρά 400 περίπου μέλη. Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πλεξίματος, ντεκουπάζ, Κοπτικής–Ραπτικής, ενδυνάμωσης, εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, δημιουργικής Γραφής και Κουν Φου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρωδάτου

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μυρωδάτο Ξάνθης
Τηλέφωνο: 6946811020 Τερζίδης Ανέστης

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/pol.sill.mirodatou.apithanoi
Email: pol.sill.mirodatou@gmail.com & terzidhs7@gmail.com

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μυρωδάτου ιδρύθηκε το 2014. Απαριθμεί περί τα 80 μέλη.

Από την ίδρυση του έως σήμερα ταυτίζεται με τον εθελοντισμό, την ανιδιοτέλεια, πραγματοποιεί διάφορες και ποικιλόμορφες δράσεις.

Από το 2015 συμμετέχει στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης.
Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει και μοιράζει τα παραδοσιακά κούλουμα.

Επίσης, αναβιώνει έθιμα, όπως τον παραδοσιακό θρακιώτικο γάμο ή το έθιμο του μπέη, τα οποία είναι Θρακιώτικα έθιμα.

Στην παραμονή τις εορτής του Αγίου Γεωργίου που είναι και ο πολιούχος του χωριού διοργανώνει την περιφορά της εικόνας του Αγίου με συνοδεία πιστών εφίππων και Γκαϊτατζήδων. Ταυτόχρονα σημιουργεί το παραδοσιακό κουρμπάνι προς τιμή του Αγίου.

Τον Μάιο με Ιούνιο πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές δράσεις δενδροφύτευσης & καθαρισμού της παραλίας Μυρωδάτου.

Από των Οκτώβριο του 2017 ξεκίνησε 2 παιδικά χορευτικά τμήματα και ένα ενηλίκων, με διάφορες εμφανίσεις σε εκδήλωσης-φεστιβάλ του νομού αλλά και εκτός νόμου.

Διοργανώνει και συμμετέχει σε εθελοντικές αιμοδοσίες.

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γενισέας

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Γενισέα Ξάνθης
Τηλέφωνο: 6980821551 Ζάικου Στέλλα

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/pages/category/
Community-Organization/Πολιτιστικός-Μορφωτικός-Σύλλογος-Γενισέας

Email: stellazaikou@gmail.com

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Γενισέας είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος που δημιουργήθηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους το 2017 με στόχο μέσα από δραστηριότητες, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες να βελτίωσει την ποιότητα ζωής στο χωριό της Γενισέας και να αναδείξει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του χωριού, προσφέροντας παράλληλα πολιτιστικές και μορφωτικές υπηρεσίες στους κατοίκους.

Εκδηλώσεις όπως το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ, η Θεατρική Παράσταση στις 8 Μαρτίου, εκδήλωση κατά των ναρκωτικών (βιωματικά σεμινάρια και αθλητικές δραστηριότητες), έκθεση φωτογραφίας «Η Γενισέα χθές»’ είναι κάποιες από τις δραστηριότητές του συλλόγου.

Ο σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία στις εκδηλώσεις των Δημοκρίτειων να παρουσιάσει μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Γενισέα Χθες», ένα ταξίδι στο παρελθόν με όμορφες εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων του περασμένου αιώνα, όπως οικονομικές δραστηριότητες, πολιτιστικές, γάμους , γλέντια και πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα <Η ΔΗΜΗΤΡΑ>

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Δαφνώνας Ξάνθης
Τηλέφωνο: 6977682334 Νικόλαος Ευφραιμίδης

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/polsyldimitra

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ιδρύθηκε το έτος 1995

Ο σύλλογος στοχεύει στην διαφύλαξη των λαϊκών παραδόσεων και εθίμων. Επιπλέον, συμβάλει σημαντικά στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου με την διοργάνωση συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα «Δημήτρεια» Δαφνώνα – «Γιορτές Νέστου» είναι 3ημερες εκδηλώσεις που διεξάγονται τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, πλάι στον ποταμό Νέστο με συναυλίες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Ημερολόγιο
January 2020
M T W T F S S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031