Οινοποιεια

Posted On By XanthiaTravelGuide

Ο ξανθιώτικος οίνος ευφραίνει καρδίαν!

Το ταξίδι στους δρόμους του Κρασιού πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μία στάση στην Ξάνθη!
Η Ξάνθη δεν θα μπορούσε να μη βάλει την προσωπική της σφραγίδα στην παραγωγή κρασιού!
Με αμπελώνες που χρονολογούνται αρκετούς αιώνες πίσω, στην περιοχή μας παράγεται εκλεκτής ποιότητας κρασί από ανθρώπους με μεράκι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μας προσφέρουν απλόχερα ένα πραγματικό νέκταρ!
Την διαδρομή του κρασιού στην Ελλάδα συμπληρώνουν 4 ξανθιώτικα οινοποιεία, που φροντίζουν για την αναβίωση του αρχαίου Αμπελώνα των Αβδήρων, που ήταν από τους ξακουστούς και μεγαλύτερους της αρχαίας Μεσογείου. Στα αρχαία Άβδηρα υπήρχε ναός του Θρακικού κατά την παράδοση «Διόνυσου», θεού της Αμπέλου και του Οίνου, όπου τελούνταν αγώνες τα «Διονύσσια».
Τα οινοποιεία της Ξάνθης, αξιοποιούν τις άριστες περιβαλλοντικές, εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες που τους προσφέρει η περιοχή των Αβδήρων, καλλιεργώντας ντόπιες και διεθνής ποικιλίες αμπέλου, παράγοντας έτσι μία μεγάλη γκάμα κρασιών εξαιρετικής ποιότητας. Πολλά από αυτά τα κρασιά έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια Οινοποιεία.

Κτήμα Βουρβουκέλη

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: 20ο χλμ. Ξάνθης–Αβδήρων, Άβδηρα
Τηλέφωνο: 25410 51580, 25410 51937

Ιστότοπος: http://vourvoukeli.gr/
Email: info@vourvoukeli.gr

Το κτήμα Βουρβουκέλη έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με βαθιά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση. Με όραμα την αναβίωση του φημισμένου αρχαίου αμπελώνα των Αβδήρων δημιούργησαν το κτήμα τους το έτος 1999 στους εύφορους λόφους της περιοχής, που πλέον φτάνει τα 100 στρέμματα, με γηγενείς και διεθνείς οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών. Το οινοποιείο, επισκέψιμο για το κοινό, παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία!

Ανατολικός Αμπελώνας

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Οινοπoιείο: Φελώνη Ξάνθης,
Αμπελώνας: Άβδηρα, Ξάνθης
Τηλέφωνο: 25410 92092

Ιστότοπος: https://anatolikoswinery.gr/
Email: info@anatolikoswinery.gr

Ο Ανατολικός Αμπελώνας είναι ο βορειότερος παραθαλάσσιος πιστοποιημένος βιολογικός αμπελώνας στην Ελλάδα. Στην προσπάθειά του να αναβιώσει τον αρχαίο φημισμένο αμπελώνα των Αβδήρων, ξεκίνησε την καλλιέργεια ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Παράγει εξαιρετικής ποιότητας πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά, που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία.

Οίνοι Σγουρίδη

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Μάνδρα, Ξάνθης
Τηλέφωνο: 25410 78351

Ιστότοπος: http://www.sgouridiwines.gr/
Email: info@sgouridiwines.gr

Η επιχείρηση Οίνοι Σγουρίδοι είναι το αποτέλεσμα μιας οικογενειακής προσπάθειας που ξεκίνησε το έτος 2000, με παράδοση στην ποτοποιία από τα παράλια της Μικράς Ασίας, δημιουργώντας τον αμπελώνα τους στην Μάνδρα, στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν τον αρχαίο αμπελώνα των Αβδήρων. Παράγουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της σειράς S.

Αμπελώνας & Οινοποιείο Καρακώστα

Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Άβδηρα, Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410 51307 Ιστότοπος: https://www.facebook.com/Αμπελωνας-Βιολογικης-Καλλιεργειας-και-Οινοποιειο-Καρακωστα Email: kthmakarakosta@gmail.com
Ο Αμπελώνας και το Οινοποιείο Καρακώστα δημιουργήθηκαν από την οικογένειεα Καρακώστα με μεράκι και αγάπη στην αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση, θέλοντας να βοηθήσουν στην αναβίωση του αρχαίου Αμπελώνα των Αβδήρων. Εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής και παράγουν κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.
Ημερολόγιο
January 2020
M T W T F S S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031